Courier eerste

Jim Courier heeft de eerste plaats op de wereldranglijst tennis bij de mannen weer van Stefan Edberg overgenomen.

De Amerikaan raakte de toppositie een maand geleden kwijt aan de Zweed, die toen de US Open op Flushing Meadow won. De top drie kwam de afgelopen week niet in actie. Edberg raakte echter ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden zoveel punten (232) kwijt, dat hij achter de Amerikaan Pete Sampras naar de derde plaats zakte. Op de lijst van verdiensten van dit jaar is Courier eveneens eerste met een totaal van 1.550.045 dollar.

De topman van het Nederlandse tennis, Richard Krajicek, zakte één plaats en is nu vijftiende. De 20-jarige Hagenaar verblijft momenteel in Sydney, waar hij een bye had in de eerste ronde en in de tweede ronde de Oostenrijker Antonitsch tegenkomt.