CHOCOLATE CHIP COOKIES

In Noord-Amerika koopt men de 'chocolate chips' zo kant en klaar in de supermarkt. Ze zijn bovendien in verschillende smaken verkrijgbaar puur, melk, wit, butterscotch, enzovoort. Hoewel dergelijke ''chips'' in Nederland niet te koop zijn, is de chocolade hier in ieder geval echt, en veel beter van smaak!

Voor circa 36 koekjes

125 gram boter

80 gram donkerbruine basterdsuiker

45 gram kristalsuiker

1 ei

2 theelepels vanille essence

150 gram bloem

1 theelepel natriumbicarbonaat

1 theelepel zout

180 gram pure chocolade in kleine 'chips' gehakt

50 gram gehakte noten naar keuze

Doe de boter met de twee soorten suiker, het ei en de vanille essence in een keukenmachine. Draai tot een licht en luchtig mengsel. Zeef de bloem boven een kom met het natriumbicarbonaat en het zout. Voeg de gekruide bloem geleidelijk met draaiende motor bij het botermengsel tot u een glad geheel hebt. (U kunt dat ook met een handmixer doen). Schep de gehakte chocolade en noten door het beslag. Doe eetlepels koekjesbeslag met wat tussenruimte op een niet ingevet koekjesblik en zet dat 10-12 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven tot de koekjes goudgeel zijn.

    • Kim Maclean