Arrestaties plundering

AMSTERDAM, 5 OKT. De Amsterdamse politie heeft gisteravond drie mannen gearresteerd wegens plundering in het winkelcentrum Amsterdamse Poort. Tussen negen en tien uur gisteravond deden geruchten over plunderingen de ronde. De politie heeft daarop de veiligheidsmaatregelen op het terrein aangescherpt.

Verhalen in de media en geruchten in de opvangcentra blijken een overdreven beeld van het aantal plunderingen te hebben opgeleverd. Kort na de ramp, rond een uur of zeven, werd de lokale McDonalds overvallen, aldus twee vrijwillige bewakers, maar of het iets te maken had met het neergestorte vliegtuig is niet duidelijk. Een ruit van het lokale arbeidsbureau is ingegooid en het rolluik van een kledingzaak werd geforceerd, maar de veelvuldig patrouillerende bewakingsdiensten hadden de zaak snel onder controle.

Ook in enkele appartementen van de getroffen flats is incidenteel ingebroken. Niet duidelijk is in hoeverre het winkelcentrum Kraaiennest van plunderingen te lijden heeft gehad.