Winst Roda JC

Roda JC heeft FC Den Bosch gisteravond nog dieper in de zorgen gedrukt.

Na nederlagen met 1-7 bij PSV en 0-5 tegen Volendam verloor de gepromoveerde voetbalploeg met 4-1 bij Roda JC. De Bossche trainer Hans van der Pluijm leek niet anders verwacht te hebben. Door blessures en schorsingen was zijn selectie zo klein, dat hij met drie spitsen moest spelen. “Ik kan de jongens, die ik over heb, niet in een verdedigend concept laten spelen.” De nood is zo hoog dat Van der Pluijm voor de aftrap nog eens Roda JC's reserve Haan polste voor een tijdelijke overkomst naa Den Bosch. FC Den Bosch probeerde er tegen de Limburgse ploeg best wat van te maken, maar was na een evenwichtige openingsfase kansloos. Het verjongde Limburgse team voetbalde beter en was energieker. Ter Avest opende de score, waarna Van de Luer uit een vrije trap voor 2-0 zorgde. Lort na rust joeg Hanssen de bal tweemaal van afstand in het Brabantse doel. Smeets redde de eer voor Den Bosch.