Vier Nederlandse theater instituten gaan fuseren

AMSTERDAM, 3 OKT. Het Nederlands Theater Instituut, het Nederlands Instituut voor de Dans, het Nederlands Mime Centrum en het Nederlands Poppenspel Instituut gaan fuseren. De nieuwe service-organisatie voor het professionele Nederlandse theater die daardoor onstaat krijgt de naam Theater Instituut Nederland (TIN).

Directeur van het nieuwe instituut wordt dr. Dragan Klaic, momenteel directeur van het Nederlands Theater Instituut. Het nieuwe instituut zal 54 formatieplaatsen krijgen. De huidige afzonderlijke instellingen hebben 67. Personeel en vakorganisaties stemmen in met de fusie.

Het TIN zal de ontwikkeling van het theater in al zijn disciplines ondersteunen. Ook presenteert het nieuwe instituut het Nederlandse theater in het buitenland. Verder gaat onder meer boeken en tijdschriften uitgeven en zal samenwerking tussen Nederlandse theatermakers onderling en buitenlandse stimuleren.