Verzoening Advocaat en Vanenburg

EINDHOVEN, 3 OKT. Bondscoach Dick Advocaat en PSV'er Gerald Vanenburg hebben gisteren op het trainingscentrum van PSV de Herdgang een verzoeningsgesprek gehad. Beiden zeiden na afloop tevreden te zijn over het onderhoud. Volgens Advocaat kan uit het resultaat van het gesprek worden afgeleid dat Vanenburg dinsdag weer wordt opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, dat woensdag 14 oktober zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap van 1994 tegen Polen speelt.

Advocaat verklaarde dat er wat “oud zeer” is weggehaald. “Het belangrijkste is dat Vanenburg zich vrij voelt. Zijn kwaliteiten hebben nooit ter discussie gestaan.” Ook Vanenburg wilde niet op details ingaan. De PSV'er heeft enige malen verklaard alleen tot de Oranje-selectie te willen behoren wanneer hij zeker is van een vaste plaats in het elftal. Advocaat wenste niet op die voorwaarden in te gaan. Of over die kwestie is gesproken, is niet duidelijk. Vanenburg: “Oud zeer, wat in het verleden is gebeurd, is nu opgelost. Advocaat wil mij graag hebben, anders had hij niet met mij willen praten. Ik heb altijd graag voor het Nederlands elftal willen spelen. En dat is nog steeds zo.”

Bij het gesprek was PSV-trainer Westerhof aanwezig. Advocaat en zijn assistenten Israel en Van Lingen waren in Eindhoven om met de technische staf van PSV te praten over het afstaan van spelers aan de jeugdige Oranje-teams. Vanenburg zei Westerhof gevraagd te hebben deze gelegenheid te mogen aangrijpen voor een verhelderend gesprek met de bondscoach.

Vanenburg speelt morgen mee met PSV tegen Feyenoord. Hij ondervindt geen last meer van de knieblessure die hij zondag opliep. Hij kon woensdag door de blessure niet meedoen met de Europa-Cupwedstrijd van PSV tegen Zalgiris. Over het meespelen van Romario bestaan slechts lichte twijfels. De Braziliaan trainde gistermorgen gewoon mee met de selectie en had nauwelijks last van de bloeduitstorting in zijn heup, die hij woensdag in Vilnius opliep.