Topman Siemens wil slank concern

ROTTERDAM, 3 OKT. De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Siemens AG, Heinrich von Pierer (51), wil van het Duitse elektronicaconcern "een slankere onderneming' maken.

Dit heeft de Siemens-topman gisteren bekend gemaakt. Siemens moet volgens Von Pierer sneller groeien dan de markt en in de nabije toekomst meer rendement opleveren. Daarnaast moet het concern zijn activiteiten in Zuidoost-Azië versterken, zo verklaarde Von Pierer.

Siemens telt op dit moment verspreid over de hele wereld ruim 415.000 werknemers en heeft een jaaromzet van tachtig miljard Duitse mark (ruim 90 miljard gulden).

Von Pierer zal zich, zo zei hij gisteren, de komende maanden vooral bemoeien met de gang van zaken bij Siemens Nixdorf en de divisie halfgeleiders. Beide onderdelen van het Duitse concern lijden momenteel samen meer dan een miljard D-mark (1,13 miljard gulden) verlies.