Tandy Corp wil expanderen op Europese PC-markt

Tandy GRiD, de door Tandy Corporation nieuw opgezette organisatie waarin de Tandy-dochters Victor Technologies en GRiD Systems samengaan, wil in de komende vijf jaar op de PC-markt uitgroeien tot een der grootste leveranciers van PC-systemen.

Een bekende activiteit van het in Fort Worth, Texas, gevestigde Tandy Corporation, zijn de Radio Shack winkels, de grootste winkelketen in de VS (met 8.000 verkooppunten) voorzien van computers en consumenten-electronica. In aanvulling hierop investeert Tandy aanzienlijk in het opbouwen van een keten van grootschalige computerwarenhuizen onder de naam Computer City. Onlangs zijn de eerste Computer City warenhuizen in Europa geopend, in Stockholm en Kopenhagen.

Tandy Corporation boekte in het boekjaar 1991/1992 een omzet van 4,7 miljard dollar en 184 miljoen dollar winst na belastingen.

Tandy Corporation heeft geen directe relatie met de ook in Nederland bekende Tandy-winkels, die enkele maanden geleden tot sluiting overgingen. Deze winkels zijn het eigendom van het Canadese bedrijf Intertan waarover Tandy Corporation geen zeggenschap uitoefent. Wel voerden de winkels in overwegende mate het assortiment dat in de VS door Radio Shack winkels wordt gevoerd.