Nestle verkoopt aandelenpakket in Roquefort

Het Zwitserse voedingsconcern Nestle doet afstand van zijn meerderheidsaandeel in de producent van de Franse Roquefort-kaas.

De nieuwe eigenaar is Besnier, een Franse zuivelgroep, die het aandelenpakket van 58 procent overneemt voor een prijs van 1.995 Franse francs (658 gulden) per aandeel. De totale waarde van de Roquefort-producent bedraagt 1,5 miljard francs (495 miljoen gulden). De verkoop is goedgekeurd door de andere grootaandeelhouder, de Franse bank Credit Agricole.

Met de overname van de mineraalwaterproducent Perrier kwam Nestle in het bezit van het aandelenpakket in Roquefort. Nestle liet direct al weten geen belangstelling te hebben voor deze kaasproducent, waarna in Frankrijk berichten verschenen over een dreigende teloorgang van cultureel erfgoed. Besnier heeft beloofd dat de naam en de produktiewijze van Roquefort gewaarborgd zullen blijven.