German Masters

De doorweekte fairways bij de German Masters in Stuttgart zijn een doorn in het oog van golfer Ian Woosnam.

De vroegere nummer één van de wereld klaagde bitter aan het einde van de tweede dag. Met een tweede ronde van 68 slagen raakte hij drie slagen achter op de Ier Christy O'Connor junior. “Er ligt zoveel modder op de fairways, dat het beter was als we de bal mochten plaatsen. Op deze manier kun je geen precisie-golf spelen.” O'Connor, die met een zes onder par ronde van 66 uitkwam op een totaal halverwege van 133, was het met de kleine man uit Wales eens. “Vooral als je lengte wilt maken met de lange ijzers is het een nachtmerrie.” De 44-jarige O'Connor had geluk, dat het tijdens zijn ronde droog was. Hij maakte zes birdies en kende eigenlijk alleen problemen op de korte vijftiende hole, toen zijn afslag in een diepe bunker verdween. Hij speelde echter een prachtig zandschot en redde daarmee de par. Constantino Rocca (Italië) raakte met een ronde van 69 één slag achter op O'Connor. De Zweed Robert Karlsson, die na de eerste dag de leiding had, viel met een ronde van 72 terug. De Nederlandse topper Chris van der Velde kwalificeerde zich met twee ronden van 72 (gelijk par) voor de eindronden van het weekeinde. Hij heeft daarmee de kans zijn tourcard categorie 11 voor 1993 veilig te stellen.