VfB Stuttgart

VfB Stuttgart loopt het gevaar uitgestoten te worden uit het Europese bekertoernooi voor landskampioenen.

De Duitse kampioen overtrad de reglementen door in de return in en tegen Leeds United de laatste zeven minuten met vier in plaats van de toegestane drie buitenlanders te spelen. Stuttgart verloor het duel met 4-1 maar plaatste zich voor de tweede ronde na de zege in de thuiswedstrijd (3-0) op basis van het dubbel tellend doelpunt in de uitwedstrijd. Trainer Daum startte het duel met de IJslander Sverrisson en Joegoslaaf Dubajic. Tien minuten voor het einde bracht hij de Zwitser Knup in voor aanvaller Walter. Drie minuten later gevolgd door de Joegoslaaf Simanic voor aanvaller Gaudino. De tuchtcommissie van de UEFA zal zich zaterdag, en dag na de loting van de tweede ronde, over de kwestie buigen.