Foto: SEMDINLI - Dode guerrillastrijders van de ...

Foto: SEMDINLI - Dode guerrillastrijders van de extreem-linkse Koerdische Arbeiderspartij (PKK) liggen in lange rijen op de grond uitgestrekt voor identificatie.

Het is een groot deel van de 174 PKK'ers die eerder deze week volgens de Turkse autoriteiten de dood vonden in het Turks-Iraakse grensgebied tijdens een bloedige slag met Turkse regeringstroepen. Volgens de Turkse regering hadden 600 guerrillastrijders de aanval geopend op twee Turkse grensposten. De Turkse troepen sloegen razendsnel terug. Ongeveer 100 guerrillastrijders van de PKK hebben gisteren een aanval uitgevoerd op het dorp Cevizdali in de provincie Bitlis in het zuidoosten van Turkije en daar zeker 30 mensen gedood. Dat maakte de Turkse premier Demirel gisteren bekend na een kabinetszitting. “Dertig van onze burgers zijn bruut vermoord”, zo verwoordde Demirel het. De premier zei eerder deze week dat alleen een militaire oplossing mogelijk isvoor de oorlog tegen de PKK in het zuidoosten. Volgens de staatsradio werden bij de aanval nogeens 25 mensen gewond. De aanvallers staken het dorp in brand voor ze zich terugtrokken, aldus de radio. (Reuter, AP)