Foto: OSS - Bijna driehonderd werknemers van ...

Foto: OSS - Bijna driehonderd werknemers van Philips Lighting in Oss hebben vanochtend het werk voor 24 uur neergelegd.

Ze protesteren daarmee tegen de voorgenomen overplaatsing van de tl-fabricage naar het Franse Nevers. De directie van Philips Lighting maakte in de loop van de ochtend bekend het overleg met de vakbonden dit weekeinde te hervatten. De stakers willen de uitkomst van dit overleg afwachten en besluiten maandagochtend of de acties worden voortgezet. Bij de vestiging in Oss zouden als gevolg van de overplaatsing 180 van de 1000 arbeidsplaatsen verloren gaan. De Industriebond FNV daarentegen meent dat uit extern onderzoek blijkt dat er maatregelen binnen de vestiging zelf mogelijk zijn, waardoor er "slechts' 30 arbeidsplaatsen verloren gaan. (Foto NRC Handelsblad/Freddy Rikken)