EC-duel gestaakt

John Blankenstein heeft het UEFA-bekerduel tussen Paok Saloniki en Paris SG halverwege gestaakt.

De scheidsrechter uit Hillegom kon de veiligheid van de spelers niet langer garanderen. Paris SG leidde in de return van de eerste ronde met 0-2. De Fransen hadden de thuiswedstrijd met 2-0 gewonnen. Blankenstein moest het duel bij herhaling onderbreken. Supporters van de Griekse club dreigden voortdurend het terrein te bestormen, maar werden met grote moeite onder controle gehouden door de aanwezige politie. Het veld raakte bovendien bezaaid met allerlei projectielen. In de rust besloot Blankenstein tot een afkoelingsperiode, waarin de politie orde op zaken kon stellen. Hij verdubbelde de pauze tot een half uur, maar de supporters bleven onrustig. Daarop nam de arbiter de beslissing de wedstrijd te staken.