Zeven mensen omgekomen bij ongeluk Wezep

ROTTERDAM, 1 OKT. Zeven mensen zijn gisteravond omgekomen bij een verkeersongeval op de rijksweg A28 tussen Amersfoort en Zwolle, ter hoogte van het viaduct Wezep.

Rond zes uur reed een 78-jarige automobilist uit Kampen met zijn 71-jarige vrouw en 54-jarige dochter vanuit de richting Amersfoort enkele honderden meters op de verkeerde weghelft. Gevolg was een frontale botsing met een auto met vier inzittenden uit Berkel en Rodenrijs. In de auto zaten twee echtparen, twee broers van 59 en 51 jaar die waren getrouwd met twee zusters van 59 en 49 jaar. Alle zeven waren op slag dood. De aanrijding vond plaats op een weggedeelte waar de rijstroken zijn verlegd en versmald wegens wegwerkzaamheden. Er zijn vier rijstroken zonder middenberm, maar met een afzetting van paaltjes. Inspectie van de situatie vanochtend wees uit dat aan de markering niets mis was.