Tuur in Nederland

Het eerste Europese titelgevecht van Regilio Tuur wordt binnen twee maanden in Nederland gehouden.

Dit is vanmorgen in Rome bekend geworden na de beursbieding voor het gevecht van Tuur tegen de Fransman Yoma. Het bureau Topsport Marketing deed het hoogste bod en mag de ontmoeting in het zwaarvedergewicht organiseren. Peter Bonthuis hoopt hiervoor Sportpaleis Ahoy' in Rotterdam te krijgen. Hoeveel geld ermee gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. “Tuur krijgt wel de hoogste gage, ooit in Nederland voor een bokser betaald”, aldus Bonthuis.

De Europese titel in het zwaarvedergewicht was vakant. De Deen Jimmy Bredahl deed er afstand van toen hij de wereldtitel WBO-versie veroverde. Tuur bokste op 12 februari 1990 in New York voor de eerste keer tegen Jacobin Yoma. De uitslag was onbeslist. Tuur bezet de zesde plaats op de uitdagerslijst van de World Boxing Council (WBC).