Petitie-actie voor omroeporkesten

AMSTERDAM, 1 OKT. De musici van de omroeporkesten organiseren een grootscheepse actie waarbij ongeveer 350.000 muziekliefhebbers worden verzocht een petitie te tekenen tegen de door de omroepen en de minister van WVC aangekondigde bezuinigingen. Dat hebben de Nederlandse Toonkunstenaarsbond en de Kunstenbond FNV vandaag bekend gemaakt.

De omroepen hebben de minister geadviseerd 10 miljoen te bezuinigen op de omroeporkesten en dat geld in te zetten voor meer film en drama op televisie. Daardoor dreigen 80 tot 100 musici hun werk kwijt te raken. De petitie roept de minister en de Kamerleden op af te zien van deze bezuiniging. De petitie zal worden verspreid over conservatoria, muziekscholen en andere organisaties voor professionele en amateuristische muziekbeoefening. Ook zal het publiek in de concertzalen worden benaderd.