Levenslang atlete

De Russische atletiekbond heeft atlete Natalja Artjomova voor het leven geschorst.

Die straf werd haar opgelegd naar aanleiding van het gebruik van verboden middelen en de poging met het urinemonster te manipuleren. Artjomova, tweede op de 1500 meter bij de strijd om de Europese titels van 1990 in Split, reageerde positief op een dopingcontrole op 4 juli bij de Grand Prix van Oslo. Hoewel de uitslag van de controle toen nog niet direct bekend was, werd duidelijk dat de Russin geprobeerd had bedrog te plegen door andere urine in te leveren. Het manipuleren werd ontdekt door de arts bij de dopingcontrole.

De atlete eindigde als vijfde op de 3000 meter tijdens de Olympische Spelen van Seoul. In 1991 liep Artjomova de beste seizoentijden op de 1000 en 1500 meter en de mijl. Zij nam niet deel aan de strijd om de wereldtitels omdat zij de voorkeur had gegeven aan een goed betaalde GP-wedstrijd boven de nationale titelstrijd, die gold als kwalificatie voor het WK.