La Libre Belgique

Laten we er ons goed rekenschap van geven : de impopulairste regering van na de oorlog Kamermeerderheid hebben inderdaad hun huid willen redden.

Maar zij hebben ook hun verantwoordelijk genomen bij het voorkomen van een mislukking en een machtsvacuüm dat hadden kunnen uitmonden in een avontuur en mogelijk zelfs in chaos terwijl de chantage met het separatisme ons federalisme, genaamd unie, bedreigde. Hun akkoord brengt een beetje orde in ons systeem, ten koste van verscheidene rationaliseringen, en creëert geen extra niveau van belastingheffing en handhaaft op centraal en nationaal niveau de belangrijke functies en de uitvoerende macht, belooft een politieke stabiliteit vestigen door de instelling van een wetgevende vergadering en de procedure van de alternatieve meerderheid en financiële verantwoordelijkheid op alle machtsniveau's, bewaart een mogelijkheid van samengaan van de "Brusselse randgemeenten' en zal bijdragen tot het publieke Franstalige leven.