Het laatste nieuws

Het is juist dat het territorialiteitsbeginsel prinicpieel werd aanvaard, maar toch wordt nog maar eens een hele constructie opgezet om de Voerense ruziestoker Happart uiteindelijk terwille te zijn.

Daarenboven varen de Franstaligen wel bij de overdracht van het kijk- en luistergeld naar de gemeenschappen en bij de regeling die voor de maaltijdcheques werd uitgewerkt. Ze krijgen een pak geld toegestoken, meer dan ze zelf wellicht hadden verwacht. Daarenboven zwijgen regering en meerderheid over de manier waarop op de nationale begroting meer dan 20 miljard francs zal bespaard worden. De CVP heeft de eisen inzake de geldstromen van de sociale zekerheid blijkbaar ingeslikt. Kortom wellicht hebben de Vlamingen minder reden om Victorie te kraaien dan Van Rompuy en Vandenbroucke voorhouden.