"Verdeel en heers'

KAIRO, 29 SEPT. Israel probeert de Arabieren te verdelen door vrede te sluiten met één land ten koste van andere partijen, aldus Egypte.

Osama al-Baz, belangrijkste politieke medewerker van president Mubarak, noemde de Israelische opstelling gisteren “schandelijk”. Het jongste vredesoverleg tussen Syrië en Israel in Washington lijkt meer te hebben opgeleverd dan Jeruzalems besprekingen met de andere Arabische delegaties, en PLO-leider Arafat heeft enkele dagen geleden zijn bezorgdheid over een afzonderlijk Syrisch-Israelisch akkoord verwoord. Baz' kritiek volgde op een bijeenkomst met Palestijnse functionarissen, die Arafat vergezelden op een bezoek aan Kairo. Egypte heeft overigens in 1979 zelf een afzonderlijk vredesakkoord met Israel gesloten. De meeste Arabische landen verbraken daarop de diplomatieke banden met Kairo. (AP)