Verdachten van moord na fout vrij

ZWOLLE, 29 SEPT. Twee verdachten van een moord op een 49-jarige inwoner van Zwolle zijn gisteren door de rechtbank in Zwolle op vrije voeten gesteld.

De dagvaardingen tegen hen werden nietig verklaard, omdat delen ervan waren verwisseld. Dit zou zijn gebeurd in het Pieter Baan Centrum waar de verdachten verbleven tijdens hun voorarrest. De verdachten, 17 en 19 jaar oud, zouden de Zwollenaar op 20 april met messteken om het leven hebben gebracht. Ook werd het slachtoffer zwaar mishandeld. De buit bestond uit een klein bedrag aan geld, een aansteker, een pakje shag en een washandje. Een wetswijziging die op 1 juli van dit jaar inging en waarbij de rechtbank het voorarrest met dertig dagen kan verlengen na de nietigheid van een dagvaarding te hebben uitgesproken, is op deze zaak niet van toepassing, omdat de vervolging al voor die datum was ingezet.