Onderwijskoepels contra Ritzen

ZOETERMEER, 29 SEPT. De onderwijskoepels steunen de bonden in hun verzet tegen de selectieve besteding van het geld voor salarissen van onderwijzers.

Dat bleek gisteravond tijdens overleg van de koepels met minister Ritzen (onderwijs). In de vier onderwijskoepels zijn schoolbesturen, onderwijspersoneel en ouders verenigd per zuil. Het is onredelijk dat een leraar die les geeft in een "tekortvak' meer geld krijgt dan een minder fortuinlijke collega, betoogde een protestantse koepelvertegenwoordiger. Vorige week donderdag organiseerden de bonden een landelijke onderwijzersstaking tegen de plannen van selectieve salarisverhogingen. Ritzen hield echter vast aan zijn uitgangspunt. Vakken of gebieden waar de sollicitanten zich verdringen voor een baan, hebben geen salarisverhoging nodig, vond hij.