Nieuwe voorzitter voor Theologische Universiteit

Prof. dr. J.H.G.I. Giesbers is prof. dr. A.G. Weiler opgevolgd als voorzitter van het college van bestuur van de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht.

Giesbers is hoogleraar onderwijskunde in Nijmegen. Hij begon zijn loopbaan als onderwijzer en werd vervolgens leraar Engels en rector van een gymnasium. Nadat hij pedagogiek had gestudeerd, werd hij lector, later hoogleraar in die studierichting. Van 1978 tot 1982 was Giesbers dekaan van de faculteit sociale wetenschappen en van 1982 tot 1987 rector van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Giesbers' voorganger in Utrecht, Weiler, was sedert 1984 bestuursvoorzitter van de Katholieke Theologische Universiteit. Sinds 1 januari 1992 toen de KTUU en de Katholieke Theologische Universiteit Amsterdam samengingen, trad hij op als ad interim voorzitter van deze universiteit.