"Campagne over mishandeling kinderen succes'

DEN HAAG, 29 SEPT. De Stichting Samenwerkende Organisaties tegen Kindermishandeling (SOtK) noemt de vorig jaar september gestartte campagne "Over sommige geheimen moet je praten' een groot succes.

De voor de campagne ingestelde hulplijn voor mishandelde kinderen is ruim twintigduizend keer gebeld. Dit maakte de SOtK vandaag bekend. De campagne wordt nu afgesloten. Er is voldoende geld om de hulplijn nog minstens een jaar te exploiteren. Via de informatie- en advieslijn voor volwassenen zijn tot 1 augustus van dit jaar 3.400 gesprekken gevoerd. Het aantal aanmeldingen van kindermishandeling bij vertrouwensartsen steeg tijdens de campagne met zo'n twintig procent. Vanaf de start van de campagne tot 1 juli van dit jaar kregen de vertrouwensartsen 8.289 meldingen binnen.