"Zelfmoord-arts'

SOUTHFIELD, 28 SEPT. De Amerikaanse "zelfmoord-arts' Jack Kevorkian heeft zaterdag een 52-jarige terminale longkanker-patiënt geholpen bij het plegen van zelfmoord.

Dit verklaarde de advocaat van Kevorkian, die de afgelopen twee jaar al vier keer mensen heeft bijgestaan bij het plegen van zelfmoord, tijdens een persconferentie in de plaats Southfield in de staat Michigan. Kevorkian was de patiënt zaterdag behulpzaam bij het plaatsen van een masker, dat de doodzieke man in plaats van zuurstof koolmonoxide toediende. Kevorkian voert al geruime tijd campagne voor euthanasie bij terminale patiënten die zelf een einde aan hun leven willen maken. De Amerikaanse autoriteiten staan zeer sceptisch tegenover Kevorkians activiteiten en trokken na zijn hulp bij een eerdere zelfmoord in 1991 zijn artsenbevoegdheid in. (AP, Reuter)