Voorzitter Nuñez kan Cruijff niet dwarsbomen

BARCELONA, 28 SEPT. Johan Cruijff zal zich er niet door Barcelona-voorzitter Nuñez van laten weerhouden tijdens de wereldtitelstrijd voetbal in de Verenigde Staten coach van het Nederlands elftal te zijn, wanneer dit zich daarvoor plaatst. Cruijff verklaarde dit in een interview met het televisie-programma RTL-Sport. Eerder noemde Nuñez het bij de besprekingen over contract-verlenging van Cruijff onaanvaardbaar dat deze over twee jaar een dubbelrol zou vervullen, door in de Verenigde Staten een andere baas te dienen.

De contract-besprekingen zijn voorlopig opgeschort. “We staan weer op nul”, zei Cruijff. “Pas tegen het einde van het seizoen praten we verder. Het is echter uitgesloten dat ik mij laat verbieden met het Nederlands elftal mee te gaan. Ik doe wat ik wil. Accepteert Barcelona dat niet, dan stap ik op. Daar zit ik echt niet mee.”

Eerder bereikte Cruijff met de KNVB overeenstemming het Nederlands elftal te coachen. De huidige bondscoach, Advocaat, werd slechts gecontracteerd voor de kwalificatie-wedstrijden.

Met een punt voorsprong op FC Barcelona heeft Deportivo La Coruna de leiding in de hoogste afdeling van het Spaanse voetbal behouden. De ploeg van Johan Cruijff liep met 4-1 over Burgos heen, La Coruna behield een perfecte score door in een uitwedstrijd Real Sociedad met 2-0 te verslaan.

Nou Camp (78.000 toeschouwers) was zondagmiddag weer het decor van een ware demonstratie. Beguiristain en de Deen Laudrup scoorden binnen een kwartier. Nog voordat een half uur was verstreken bracht Bakero de derde treffer op het scorebord. Vlak voor rust tekende de Roemeen Balint uit een strafschop voor de tegentreffer. In de achtste minuut van de aanzienlijk minder aantrekkelijke tweede helft bepaalde Stoitsjkov de eindstand op 4-1.