Ontwerp voor theater in Bijlmermeer

AMSTERDAM, 28 SEPT. In opdracht van Toneelgroep Amsterdam maakt architect Mart van Schijndel een ontwerp voor een nieuw theater, een zogenaamde "zwarte doos', voor de groep in de Bijlmermeer.

Deze mogelijkheid werd eerder verworpen. De reden dat er opnieuw naar gekeken wordt is, dat er voldoende ruimte is in de Bijlmermeer en dat het nieuwe theater gemakkelijk gefinancierd zou kunnen worden in het kader van de algehele sanering van dit stadsdeel. In het voorjaar vond zakelijk leider Gerrit Korthals Altes de Bijlmermeer in psychologisch en geografisch opzicht nog "echt te ver weg'.

Van Schijndel onderzoekt ook andere opties. Eerder al maakte hij een ontwerp voor de Westergasfabriek, en hij herziet de door architect Kees Spanjers gemaakte plannen voor een nieuw theatercomplex aan de Marnixstraat.