Hercules Nigeria stort neer: 163 inzittenden dood

ABUJA, 28 SEPT. In Nigeria zijn zaterdag 163 mensen om het leven gekomen, toen een Hercules-transportvliegtuig van de Nigeriaanse luchtmacht kort na de start vanaf het vliegveld van Lagos neerstortte.

Aan boord van het toestel bevonden zich naast de bemanning vooral officieren van de Nigeriaanse landmacht, luchtmacht en marine en hun gezinsleden. Ze waren op weg naar Jaji in het noorden van Nigeria, waar de officieren een cursus zouden volgen. De ramp, waarover bijna een etmaal lang officieel stilzwijgen werd bewaard, is de ergste in Nigeria sinds 1973, toen bij Kano een Jordaans vliegtuig neerstortte. Volgens woordvoerders in Abuja is het ongeluk “een ramp voor de Nigeriaanse strijdkrachten”, omdeat de slachtoffers behoorden tot een elite-eenheid. (Reuter)