Twee admiraals in VS weg wegens seksistisch gedrag

WASHINGTON, 26 SEPT. De Amerikaanse marine heeft twee admiraals ontslagen omdat ze bij een onderzoek naar seksuele intimidatie van vrouwen op een bijeenkomst van de marine van vorig jaar de aangeklaagden de hand boven het hoofd zouden hebben gehouden.

De houding van de admiraals zou zijn gekenmerkt door een diep geworteld seksisme. Enkele andere mensen, die bij het onderzoek waren betrokken, zullen naar andere functies verhuizen. Tijdens de bijeenkomst van voormalige en huidige werknemers van de marine-luchtvaart-afdeling in Las Vegas in september 1991 werden ten minste 26 vrouwen door een haag van mannen lastig gevallen, uitgekleed en betast. De marine is in grote verlegenheid gebracht door de kwestie. Eerder dit jaar nam de minister voor de marine, Lawrence Garret, al ontslag wegens de zaak. Het ministerie van defensie liet gisteren weten dat schout-bij-nacht Duvall Williams, die het onderzoek naar de zaak in Las Vegas had geleid, en admiraal John Gordon, de voornaamste jurist van de marine, ontslag hadden moeten nemen wegens beschuldigingen dat ze bij het onderzoek hadden geprobeerd de kwestie met de mantel der liefde te bedekken. (Reuter)