Halfjaarwinst BSO daalt 50 procent

Softwarebedrijf BSO/Origin uit Utrecht heeft in het eerste halfjaar een halvering van de nettowinst moeten incasseren, vergeleken met de eerste zes maanden van 1991. Bedroeg het nettoresultaat halverwege vorig jaar nog 10,9 miljoen gulden, dit jaar boekte het bedrijf slechts 5,1 miljoen gulden.

De vergelijking met vorig jaar wordt bemoeilijkt door de overname van de resterende 50 procent van de aandelen in Origin. Vorig jaar bedroeg het aandeel van derden in het resultaat nog 8,1 miljoen. Dit jaar is dat nog maar 0,6 miljoen.

De concernomzet steeg over dezelfde periode met 14,5 procent tot 292 miljoen gulden, vergeleken met 255 miljoen in de eerste zes maanden van vorig jaar.

Het resultaat werd gedrukt door reorganisatiekosten van 1,3 miljoen gulden. Voor de tweede helft van dit jaar worden geen substantiële kosten voor reorganisatie verwacht. Het bedrijf verwacht dat de winst over de tweede helft van dit jaar aanzienlijk hoger zal uitvallen dan in de eerste helft.