Foto: UTRECHT - Verkleed als de heilige ...

Foto: UTRECHT - Verkleed als de heilige Willebrordus nam stadsarcheoloog T. Hoekstra gisteravond afscheid van de Utrechtse burgemeester drs. M.W.M. Vos-van Gortel die vertrekt naar de Raad van State. Mevrouw Vos was naar de Jaarbeurs-congreszaal gelokt waar omstreeks duizend vertegenwoordigers van de Utrechtse bevolking haar verrasten met een afscheidsfeest. Gezeten in haar op het podium nagebouwde werkkamer, op de bank bij Mies Bouwman die een speciale "In de hoofdrol' presenteerde, ontving de scheidende burgemeester spelers van FC Utrecht, Turkse vrouwen, ondernemers en carnavalsprinsen. Uit handen van de voorzitter van de Nederlandse Filmdagen, R. Haks, kreeg mevrouw Vos een gouden kalf van banket als dank voor haar promotie van de festivals in Utrecht. (Foto NRC Handelsblad/ Rien Zilvold)