Brooke opvolger afgetreden Mellor

LONDEN, 26 SEPT. De voormalige minister van Noordierse zaken, Peter Brooke, volgt de afgetreden David Mellor op als minister van kunst, perszaken en sport. De 58-jarige Brooke, die beschouwd wordt als vertegenwoordiger van de traditionele Conservatieve school, geldt als politiek gematigd en maakte ook deel uit van het eerste kabinet van John Major.

Brooke kwam in opspraak toen hij in januari van dit jaar op de Ierse televisie een liedje zong, enkele uren nadat er een bloedige aanslag was gepleegd in Noord-Ierland, waarbij zeven doden vielen. Na de verkiezingen van april dit jaar werd Brooke als minister voor Noord-Ierland opgevolgd door Sir Patrick Mayhew. Dat werd toen beschouwd als het einde van Brooke's politieke carrière.

Als minister zal hij zich nu moeten gaan bezig houden met een van zijn favoriete sporten, cricket. Zijn diplomatieke gaven zal hij nodig hebben voor de delicate onderhandelingen over de toekomst van de BBC en de formulering van een wet ter bescherming van het privéleven van burgers tegen de pers. De ironie is dat Mellor moest aftreden na talrijke publicaties in de pers over zijn privéleven. (AFP)