Banken wijzen bod op Canary Wharf af

De banken die geld hebben gestoken in het prestigieuze kantorencomplex Canary Wharf bij Londen hebben een bod van 350 miljoen pond (tegen de huidige koers ruim één miljard gulden) op het complex afgewezen, zo meldt The Wall Street Journal.

Het complex, nu in handen van bewindvoerders, was het eigendom van de Canadese onroerend-goedgigant Olympia and York, die in mei van dit jaar met schulden van omgerekend 22 miljard gulden uitstel van betaling moest aanvragen.

Het bod was afkomstig van een consortium dat is opgericht door de Canadese familie Reichmann, eigenares van Olympia and York. Nu het bod is afgewezen ziet de familie Reichmann haar wens om nog betrokken te blijven bij Canary Wharf in rook opgaan. De Reichmanns hadden min of meer hun hoop voor de toekomst op het kantorencomplex gevestigd.

Canary Wharf werd voor een miljardenbedrag neergezet, maar leverde gezien de leegstand geen rendement op en betekende in feite de ondergang van Olympia and York. De belangstelling voor het kantorencomplex was klein, omdat de huur erg hoog is. Bovendien ligt het complex ongunstig en zijn er slechte verbindingen. De kantoren hadden de vervallen Docklands ten noorden van Londen nieuw leven moeten inblazen.

In augustus besloot het Britse conglomeraat Hanson af te zien van pogingen het kantorencomplex te redden omdat dat te duur zou uitvallen. Waarom de banken niet op het bod van het Reichmann-consortium zijn ingegaan is niet duidelijk.