SHV verwacht iets lagere jaarwinst

SHV Holdings houdt er rekening mee dat de winst over 1992 “wellicht iets lager” uit kan komen dan die van vorig jaar, toen 508,4 miljoen gulden werd verdiend.

Ook zal de winst voor eigen aandeelhouders dit jaar licht worden gedrukt (1991: 304 miljoen). Het interimdividend blijft gehandhaafd op 8 gulden per aandeel, zo maakt SHV bekend.

SHV (energie, grondstoffen en consumptiegoederen) baseert dit op de tegenvallende economische situatie. Zowel de distributie van consumptiegoederen (Makro en Otto Reichelt) als die van vloeibaar gas (onder andere Calor, Primagaz, Ipragaz en PAM) heeft daar onder te lijden. SHV behoort in meerderheid toe aan nazaten van de acht oprichters, de familie Fentener Van Vlissingen, en aan leden van de directie en raad van commissarissen. Er zijn ongeveer 700 aandeelhouders.