Politie Rotterdam zal bij concert Skinheads ingrijpen

ROTTERDAM, 25 SEPT. De Rotterdamse politie zal morgenmiddag ingrijpen als in Hoek van Holland een Britse groep “neo-nazistische skinheads” een concert geeft. De politie zegt al enige tijd over aanwijzingen te beschikken dat een dergelijk “illegaal concert ergens in Hoek van Holland” op handen is.

Volgens een woordvoerder van de gemeentepolitie wordt een onbekend aantal “racistische” sympathisanten uit onder meer Duitsland en België morgenmiddag in Hoek van Holland verwacht. Burgemeester dr. A. Peper heeft korpschef R.H. Hessing opdracht gegeven het concert te verbieden omdat er geen vergunning is verleend. Peper wil dat de politie snel optreedt tegen nazistische of racistische provocaties en tegen verstoring van de openbare orde.

De woordvoerder wil niet zeggen hoeveel politiemensen morgen worden ingezet om het concert te verhinderen. “Maar het zal een behoorlijk aantal zijn.” Met de Britse politie is contact gezocht om in de loop van de dag een beeld te krijgen van het aantal concertbezoekers dat met de veerboot naar Hoek van Holland komt.

Volgens de actiegroep Anti Fascistische Actie (AFA) gaat het om de Britse band Skull Head, die nauwe contacten zou hebben met de extreem-rechtse partij National Front. De groep maakt deel uit van de nazistische Blood and Honour-muziekstroming. Het concert is bekendgemaakt via het blad "Hou Kontakt', het orgaan van een gelijknamige groep die bestaat uit vertegenwoordigers van extreem-rechtse groeperingen. Vanavond houdt AFA een demonstratie in Hoek van Holland.