Noro biedt op Public Storage

Noro-Ridge America, een speciaal hiertoe opgerichte dochteronderneming van beleggingsmaatschappij Noro, heeft een bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen van Public Storage International (PSI).

Per aandeel PSI betaalt Noro-Ridge 11 dollar, te vermeerderen met het verhandelbare recht op nabetaling, dat naar verwachting tussen de 1 en 1,5 dollar zal bedragen. Eerder dit jaar moest een groep buitenlandse beleggers, handelend onder de naam Access, een bod van 12,20 dollar per aandeel intrekken omdat de financiers plotseling afhaakten. Dit geschiedde nadat 95 procent van de aandeelhouders hun stukken had aangemeld.

De nieuwe bieder, Noro-Ridge is een dochter van Noro Sunbelt, een andere loot aan de Noro-stam. Noro Sunbelt is tevens grootaandeelhouder van PSI. Samen met een andere Noro-dochter beschikt Noro-Sunbelt over een belang van 37,6 procent in PSI. Noro-Ridge doet het bod alleen gestand als ten minste 95 procent van de aandelen PSI wordt aangeboden. Aandelen PSI zijn genoteerd op de parallelmarkt van Amsterdam.