Krachtige winst- stijging Prudential

De premie-inkomsten van Prudential Leven lagen in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 37 procent boven die van de eerste helft van 1991.

De groei manifesteerde zich vooral in pensioenverzekeringen, de belangrijkste activiteit. De kosten namen af. Prudential Leven denkt dat 1992 met een bescheiden winst kan worden afgesloten.

Bij de Britse moedermaatschappij Prudential Corporation, de grootste levensverzekeraar in het Verenigd Koninkrijk, is de winst voor belastingen in de eerste zes maanden met 46 procent gegroeid tot 249 miljoen pond. Per aandeel steeg de winst met 78 procent. Het interim dividend werd verhoogd. Het totale premie-inkomen over de gehele wereld daalde ruim 2 procent, vooral door afname van premie-inkomsten uit schadeverzekeringen.