GEGRILLDE KABELJAUW MET BALSAMICOSAUS

In het augustusnummer van de Consumentengids werd de Nederlandse vishandel kritisch doorgelicht. De conclusie dat 40 procent van de gekochte vis in de onderzochte winkels van matige tot slechte kwaliteit was, bevestigt weer eens het belang van warenkennis, zowel bij de verkoper als klant.

Voor 4 personen

4 kabeljauwfilets van 175 gram

zout en versgemalen peper

30 gram boter

1 eetlepel koudgeperste olijfolie

2 theelepel balsamico-azijn

1 eetlepel fijngehakte zongedroogde tomaten onder olie

1 eetlepels fijngehakte peterselie

Warm de grill voor. Kruid de kabeljauwfilets met wat zout en peper en leg ze circa 5 minuten onder de grill of tot ze gaar zijn. Maak intussen de saus. Smelt de boter met de olie op een laag vuur in en kleine pan. Voeg de azijn en gedroogde tomaten toe en laat circa 1 minuut doorwarmen. Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Lepel de saus over de gare kabeljauw en dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean