Foto: AMMAN - De Jordaanse koning Hussein omhelst ...

Foto: AMMAN - De Jordaanse koning Hussein omhelst zijn dochter Haya op de luchthaven van Amman bij zijn terugkeer uit de Verenigde Staten, waar hij een operatie wegens kanker heeft ondergaan.

Zijn vrouw, koningin Noor, begroet Husseins dochter Aisha. Hussein, die nog nooit zo lang - vijf weken - was weggeweest, bestuurde het koninklijke vliegtuig bij de landing zelf. Vervolgens werden op de landingsbaan, waar zo'n duizend verwanten en functionarissen klaar stonden om de koning de hand te drukken, meer dan 200 kamelen en 400 schapen geslacht ten teken van dank voor Husseins behouden terugkeer. Amman was veranderd in een zee van vlaggen, meegebracht door de honderdduizenden Jordaniërs die de straat waren opgegaan om hun koning een luidruchtig en warm welkom te geven in een ongekende explosie van nationalisme. Bedoeïenen, die hun tenten hadden opgeslagen in de duurste winkelstraten van de hoofdstad, voerden zwaarddansen uit. Militairen moesten de wapenstok gebruiken om de menigten weg te houden van de auto waarin kroonprins Hassan zijn broer Hussein door de hoofdstad reed. Toch slaagden enthousiaste Jordaniërs er op sommige plaatsen in door het cordon heen te breken om door het open raam van de auto heen hun koning aan te raken. Tot laat in de nacht werd feest gevierd. Artsen en autoriteiten bezweren dat Hussein geheel is herhsteld na zijn operatie, waarbij een nier is weggenomen. (Foto Reuter)