Apeldoornse wethouder blijft

APELDOORN, 25 SEPT. De Apeldoornse wethouder H. Porringa (PvdA) is niet van plan zijn ontslag in te dienen wegens de problemen rond de bouw van het Apeldoornse stadhuis.

Porringa maakte dat gisteravond duidelijk tijdens een speciale commissievergadering van de Apeldoornse gemeenteraad. Het werd niet duidelijk of een raadsmeerderheid de wethouder volgende week toch tot aftreden zal dwingen. Mocht dat wel zo zijn, dan wordt Porringa het zoveelste slachtoffer van het "stadhuisspook' dat, zoals menig spreker gisteren aangaf, al jaren door Apeldoorn waart. Nadat al twee CDA-wethouders moesten aftreden, wordt Porringa nu verantwoordelijk gesteld voor het feit dat het stadhuis te klein is om alle ambtenaren te herbergen en dat de bouwkosten uiteindelijk 1,3 miljoen hoger liggen dan begroot.