"Akkoord over militaire samenwerking Israel en VS'

TEL AVIV, 25 SEPT. De VS en Israel hebben overeenstemming bereikt over het behoud van Israels kwalitatieve militaire overwicht op de Arabische landen.

Het Israelische blad Al-Hasmishmar meldt vandaag dat James Baker, de ex-minister van buitenlandse zaken die thans de verkiezingscampagne van president Bush leidt, dit gisteren onthuld tijdens een onderhoud met joodse leiders in de VS.

Israel zal volgens de correspondent van dit blad in Washington worden aangesloten op een Amerikaans netwerk van waarschuwingssatellieten tegen raket-aanvallen. De VS zullen bovendien wapens in Israel opslaan en de Amerikaanse wapenarsenalen op Israelische bodem indien nodig voor Israel openen. De VS zullen Israel eveneens nieuwe Amerikaanse militaire technologie leveren en stellen zich tot doel samen met Europa toezicht te houden op de bewapeningswedloop in het Midden-Oosten.