De Telegraaf verhoogt belang in uitgever Wegener

De Telegraaf heeft via aankoop op de Amsterdamse beurs van 347.000 certificaten zijn belang in krantenuitgever Wegener in Apeldoorn verhoogd van 15,9 procent tot 22,2 procent.

De koopsom ten bedrage van meer dan 22 miljoen gulden is uit de liquide middelen betaald, aldus De Telegraaf.

De Telegraaf nam in 1988 van VNU uit Haarlem een belang in Wegener over van 20 procent. Door uitbreiding van het kapitaal van Wegener, onder meer door de fusies met Tijl in Zwolle en de Oostelijke Dagbladen Combinatie in Enschede, liep dit belang terug. De Telegraaf brengt door de recente aankoop zijn deelneming op nagenoeg het oorspronkelijke peil. Eerder deze week maakte Beleggingsmaatschappij Maaspoort bekend dat zij haar belang van 9,7 procent in Wegener aan een niet nader genoemde bank had verkocht. De Telegraaf is nu de grootste certificaathouder van Wegener, na de Perscombinatie met 14,7 procent, Van der Loeff Beheer met 21,27 procent en de Fries-Gronings-Drentse Pers met 8,4 procent.