Contract Cruijff

Jose Luis Nuñez, de voorzitter van Europa-Cupwinnaar Barcelona, wil niet dat Johan Cruijff het Nederlands elftal, indien het zich plaatst, leidt in de WK-eindronde van 1994 in de Verenigde Staten.

Volgens hem zal de trainer daar geen tijd voor hebben. Deze kwestie is één van de struikelpunten tijdens de onderhandelingen tussen Cruijff en Barcelona over een nieuw contract. De Nederlander is uitermate pessimistisch over de afloop. “De voorstellen van Barcelona zijn voor mij niet aanvaardbaar”, zei hij. Cruijff nam zelfs het woord “oorlogsverklaring” in de mond. Hij eist onder meer een tweejarige verbintenis. Nuñez wil alleen praten over een een contract voor één seizoen.

De verstandhouding tussen Nuñez en Cruijff lijkt intussen danig verstoord. Vorige week uitte Nuñez voor het eerst in vier jaar kritiek op de trainer. Hij deed dat naar aanleiding van de opstelling voor de Europese bekerwedstrijd tegen Viking Stavanger. Cruijff gaf Koeman en Stoitsjkov rust. De Europese bekerhouder won slechts met 1-0. Zijn toekomstige salaris hoeft volgens Cruijff niet het breekpunt in de contractbesprekingen te zijn. Hij vraagt 225 miljoen peseta's (ongeveer 3,6 miljoen gulden), Barcelona biedt 190 miljoen (3 miljoen gulden).