British Airways neemt belang in Franse TAT

ROTTERDAM, 24 SEPT. De Britse luchtvaarmaatschappij British Airways (BA) neemt een belang van 49,9 procent in de Franse TAT (Transport Aerien Transregional), een binnenlandse luchtvaartmaatschappij. BA betaalt voor het belang 17,25 miljoen pond sterling, bijna 50 miljoen gulden.

Dit heeft de Britse luchtvaartmaatschappij vandaag bekendgemaakt. TAT was eerder voor een groot deel eigendom van Air France, de Franse staatsluchtvaartmaatschappij. Air France moest TAT op last van de Europese Commissie van de hand doen toen zij de Franse maatschappijen Air Inter en UTA overnam. TAT is in 1968 opgericht en vliegt op 37 bestemmingen.

De Britse maatschappij wordt de tweede grote buitenlandse luchtvaartonderneming die in Frankrijk een deelneming heeft in een luchtvaartmaatschappij. KLM heeft een belang in Air Littoral.