ZWEZERIK MET KNAPPERIGE SLIERTJES

600 gram kalfszwezerik

4 wortels

1 kleine courgette

1 stukje prei

75 gram boter

zonnebloemolie

citroensap

zout, peper

Leg de zwezerik een uur in iets gezouten water. Giet het water weg en spoel de zwezerik af onder de kraan. Kook de zwezerik ongeveer 5 minuten in gezouten water. Laat de zwezerik uitlekken en iets afkoelen. Verwijder velletjes en andere ongerechtigheden en snijd het vlees in plakken. Bak de plakken aan beide kanten in de boter lichtbruin en gaar. Strooi er zout en peper over. Snijd de prei in de lengte in dunne sliertjes. Doe het zelfde met de courgette en de wortels.

Bak deze sliertjes kort in hete olie en laat ze op keukenpapier even uitlekken. Verdeel de zwezerik en de groentesliertjes die met citroensap bedruppeld worden, over de borden.

    • Anne Scheepmaker