Tweede employé VS gedood in Soedan

WASHINGTON, 23 SEPT. De Verenigde Staten beschikken over betrouwbare informatie dat een tweede employé van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (AID) door de Soedanese autoriteiten is terechtgesteld.

Eerder deze week meldde een Amerikaanse regeringswoordvoerder al de executie op beschuldiging van verraad van een AID-employé, Andrew Tombe. De twee mannen, beiden Soedanese staatsburgers, werkten in de Zuidsoedanese stad Juba, waar volgens een net uitgekomen rapport van Amnesty International het Soedanese regeringsleger met uitzonderlijk geweld te keer gaat tegen vermeende aanhangers van de regionale verzetsorganisatie. Een Amerikaanse woordvoerder zei gisteren dat ook employés van de Verenigde Naties en andere organisaties in Juba worden vermist. (Reuter)