RTL en John de Mol sluiten contract van 300 miljoen

HILVERSUM, 23 SEPT. John de Mol Produkties heeft met RTL 4 en het Duitse station RTL Plus een contract gesloten voor meer dan tweeduizend uur televisie per jaar. Dat hebben De Mol en de twee commerciële stations gisteren bekendgemaakt. Met het contract is naar schatting een bedrag van 300 miljoen gulden gemoeid.

De overeenkomst geldt voor drie jaar. De produktie van bestaande RTL 4 programma's als De 5-uur show, Prijzenslag en De Zaterdagavondshow wordt voortgezet. Daarnaast wordt gewerkt aan een aantal nieuwe programma's en een dramaserie.

Voor het Duitse station maakt De Mol een aantal nieuwe afleveringen van de Duitse versie van Love Letters met Linda de Mol. Peter Jan Rens zal de Duitse versie presenteren van "Doet-ie het of doet-ie het niet?'.

Moedermaatschappij CLT van RTL4 en RTL Plus zegt voor John de Mol te hebben gekozen omdat er al een lang lopende relatie was met deze producent, maar vooral ook omdat de Nederlandse programma's het goed doen in Duitsland. “Vooral Linda de Mol is een groot succes in Duitsland”, aldus een woordvoerder van CLT. “Daarnaast streven wij naar "groeps-synergie': wij willen zoveel mogelijk de verschillende zenders onderbrengen bij dezelfde producent.” RTL Plus produceert op dit moment de meeste programma's zelf. Ook Joop van den Ende produceert programma's voor CLT. Andere belangrijke producenten voor de televisiestations van CLT zijn onder meer het Amerikaanse bedrijf SABAN, waarin CLT een aandeel heeft.