Oud-wethouder dr. J. Rosenberg (48) overleden

Dr. J. Rosenberg (48), tot 1991 lid van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, is maandag overleden. Rosenberg was lid van het College van Bestuur vanaf 1982. Daarvoor was hij onder meer wethouder van de gemeente Utrecht.

Rosenberg studeerde in Utrecht wiskunde. In 1966 trad hij als wetenschappelijk onderzoeker in dienst bij de faculteit Natuur- en Sterrenkunde. Rosenberg promoveerde in 1973 op het proefschrift Instabilities in the Solar Corona. Hij werkte in de jaren zeventig lange tijd aan de Harvard Universiteit in de Verenigde Staten.

Zijn actieve rol in de Partij van de Arbeid leidde in 1973 tot een overstap naar de gemeentepolitiek. Rosenberg werd wethouder in de gemeente Utrecht. In 1982 keerde hij terug naar de universteit, waar hij een belangrijke rol speelde in de stabilisering van de bestuurlijke verhoudingen binnen de universiteit.

Op 2 december 1991 nam Rosenberg afscheid van de Universiteit Utrecht. Bij die gelegenheid kreeg hij de zilveren eremedaille van de universiteit.