Niemand biedt op kleine collectie Kees van Dongen

AMSTERDAM, 23 SEPT. Een collectie van veertig tekeningen, drie schilderijen en enkele grafieken van Kees van Dongen (1877-1968) zijn gisteren bij een veiling bij Van Gendt Book Auctions in Amsterdam onverkocht gebleven. Een woordvoerder van het veilinghuis heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Het veilinghuis verwachtte een opbrengst van ongeveer één miljoen gulden. Niemand bood echter op het inzetbedrag van 850.000 gulden. Het veilinghuis denkt dat de markt op het moment niet al te gunstig is voor de verkoop van de collectie.

De stukken van Van Dongen komen mogelijk later alsnog apart onder de hamer. De particulier die de kunstwerken inbracht wilde dat de verzameling als geheel zou worden geveild. De werken geven volgens Van Gendt een gevarieerd beeld van de artistieke ontwikkeling van Van Dongen.